Om sidan

Vi har en passion för cykling och vill att andra människor ska få möjlighet att dela denna passion. Även om våra bakgrunder skiljer sig åt på så vis att vi kommer från olika delar av cykelbranschen, är vi allihop genuina cykelentusiaster som verkligen älskar att cykla oavsett om det rör sig om mörkerkörning eller cykling i dagsljus! Vi är särskilt intresserade av ett enskilt område inom cyklingen, nämligen cykelkläder. Det spelar ju i slutändan ingen roll om du har en toppmodern tävlingscykel eller en modell som har hängt med ett tag, om du inte är klädd för att möta de utmaningar som du ställs inför.

Vi har egna erfarenheter av vilken skillnad riktigt cykelkläder kan göra för cyklingen jämfört med cykelkläder av sämre kvalitet och andra typer av kläder. Alla är vi cyklister och vissa av oss är också tävlingscyklister. Vårt syfte med denna webbplats är att försöka informera nybörjare inom såväl motionscykling som olika former av tävlingscykling om vilka typer av cykelkläder man som nybörjarcyklist kan tänkas behöva. Vi vill dela med oss av vår kunskap på området för att fler människor ska få upp ögonen för cykling och inte fastna redan vid det första hindret, nämligen att välja rätt utrustning för ändamålet.

Vi guidar dig till rätt cykelkläder

Som vi alla känner till utgör det stora utbudet av cykelutrustning och cykelkläder en ren djungel, inte minst för nybörjaren som just har börjat intressera sig för mer seriös cykling. Även för oss som är inne i branschen kan det ibland vara svårt att veta hur de olika produkterna skiljer sig åt, om de ens gör det, och vilka plagg som är bättre än andra. Det är också så att den forskning som görs på området, både när det gäller cykelplaggens funktion och säkerhet och även deras förmåga att höja prestationsförmågan hos den enskilde cyklisten, ständigt uppdateras.

Det kommer ofta nya rön och experternas åsikter går ofta isär, vilket ytterligare försvårar för den normalintresserade cyklisten att veta vad som egentligen gäller. Vi tycker inte att man ska behöva vara expert för att kunna välja cykelkläder med god passform och funktion som samtidigt ökar ens synlighet och säkerhet i trafiken.

Genom att följa de råd och riktlinjer som vi delar med oss av här på sajten kommer du ha goda möjligheter att välja bra cykelkläder framför sämre sådana. Det kommer både göra dina cykelturer mer behagliga och kanske även vässa dina prestationer.