Fördelar med cykeltröjor

3 Apr
Fördelar med cykeltröjor

Om du bara ska ge dig ut på en kortare tur kan det räcka med vanliga sportkläder, men om du har tänkt cykla på en mer seriös nivå kommer du behöva särskilda cykelkläder. Oavsett om du har tänkt tävla i … Read More »

Cykelkläder med kontrast

2 Apr
Cykelkläder med kontrast

Även cyklister som föredrar ljusa färger på sina vardagliga klädesplagg kan dra sig för att välja en uppseendeväckande cykeloutfit. Det har blivit vanligt att man väljer en mörkare nederdel och en ljusare överdel, eftersom många upplever att man sticker ut … Read More »

Så väljer du cykelhjälm

2 Apr
Så väljer du cykelhjälm

När du cyklar är det viktigt att du bär en hjälm som kan skydda dig från skall- och hjärnskador. Hjälmen uppfyller dock endast sin funktion om den har rätt passform. Det viktigaste måttet för att avgöra vilken hjälmstorlek du har … Read More »

Så syns du i trafiken

1 Apr
Så syns du i trafiken

Genom att välja cykelkläder med klara färger syns du bättre i dagsljus. Detta är den främsta anledningen till att vägarbetare bär kläder i klara färger, till exempel fluorescerande gula eller orange västar. När du ger dig ut på cykelturer på … Read More »

Svarta eller färgade cykelkläder?

1 Apr
Svarta eller färgade cykelkläder?

När du är i färd med att köpa cykelkläder kan det vara värt att tänka på vilka färger de plagg du väljer att köpa har. Många cyklister känner sig säkrast i svarta cykelkläder. Beror det på att det är den … Read More »

Varför använda cykelbyxor?

31 Mar
Varför använda cykelbyxor?

För utomstående kan de tighta, svarta eller färgade cykelbyxorna te sig lite märkliga, men för en cyklist utgör cykelshortsen och andra cykelkläder en viktig del av utrustningen. De ger nämligen både komfort och funktion, vilket är nödvändigt vid långa turer … Read More »